ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΕΗΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ


ΚΕΗΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. ταχίνι με μέλι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
1 φλυτζάνι τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού διάφορα κομμάτια από νεράτζι, πορτοκάλι, κεράσι, κυδώνι γλυκό
1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα χοντρά
Μία χούφτα σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
400 γρ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, διαλύετε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι και το ταχίνι στο ζεστό νερό. Με λίγο αλεύρι αλευρώνετε τα κομματάκια γλυκού, τη σταφίδα και τα καρύδια. Ενώνετε το υπόλοιπο αλεύρι με τα υγρά, προσέχοντας να γίνει ένας πηχτός χυλός και να μη σφίξει πολύ το μίγμα .Στο τέλος ρίχνετε στο μίγμα τα γλυκά, τα καρύδια και τις σταφίδες, αφού πρώτα τα έχετε ήδη αλευρώσει, και τα ενώνετε ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι. Βάζετε το μίγμα σε μία αντικολλητική φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μία ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου