ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΦΑΓΗΤΟ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

CHEESE CAKE ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ


επιμελεια ΜΑΙΡΗ ΛΑΓΑΝΑ

Συστατικά
(για μία στρογγυλή φόρμα)
μίγμα 1ο:
1/4 ενός Lurpak των 250 γρ.
1 πακέτο Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου
μίγμα 2ο:
1 ζαχαρούχο γάλα
μίγμα 1ο:
1/4 ενός Lurpak των 250 γρ.
1 πακέτο Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου
μίγμα 2ο:
1 ζαχαρούχο γάλα
600 γρ. τυρί Φιλαδέλφια
χυμό μισού λεμονιού
μίγμα 3ο:
1 κρέμα γάλακτος μικρή
2 κ. γλυκού ζάχαρη
μίγμα 4ο:
2 κονσέρβες Κύκνος βύσσινο
μίγμα 5ο:
το υγρό από τις κονσέρβες βύσσινο
1 κ. σούπας ζάχαρη
3 κ. γλυκού κορν-φλάουρ

Bήμα 1ο: Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη βάση για το cheesecake. Σε μία κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο, παράλληλα βάζουμε τα μπισκότα πτι-μπέρ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Μόλις είναι έτοιμα τα μπισκότα και έχει λιώσει το βούτυρο τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί και τα αναμυγνύουμε καλά. Τέλος τα στρώνουμε μέσα στο τσέρκι-φόρμα.

Βήμα 2ο: Σε ένα ανάλογο μπολ βάζουμε τα υλικά του μίγματος 2 και με ένα σύρμα χειρός τα δουλεύουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα.

Βήμα 3ο: Βάζουμε στο μίξερ (εργαλείο: το σύρμα), τα υλικά του μίγματος 3 και χτυπάμε με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγύ. Προσέχουμε και μόλις γίνει λεία αποσύρουμε, γιατί αν αφήσουμε παραπάνω θα μας σβολιάσει.

Βήμα 4ο: Με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σαντιγύ (μίγμα 3) με τα υλικά του μίγματος 2 και ανακατεύουμε, ελαφρώς.

Βήμα 5ο: Με τη βοήθεια της σπάτουλας στρώνουμε το μίγμα πάνω από τη βάση και το δουλεύουμε προσεχτικά να γίνει λείο. Το βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 6ο: Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι, του βάζουμε από πάνω ένα σουρωτήρι και σουρώνουμε τις κονσέρβες βύσσινο. Με τα χέρια μας στρώνουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά του cheesecake τα βύσσινα όπως στη φωτογραφία.

Βήμα 7ο: Βάζουμε το κατσαρολάκι με το χυμό από το βύσινο σε μέτρια φωτιά, αφού πρώτα αφαιρέσουμε μισό φλυτζάνι χυμό και του προσθέσουμε 3 μεγάλες κ. γλυκού κορν-φλάουρ. Ανακατεύουμε το κορν-φλάουρ στο φλυτζάνι καλά και προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Χρησιμοποιώντας ένα σείρμα χειρός ανακατεύουμε διαρκώς, ασταμάτητα όσο ζεστένεται το βύσσινο. Σκοπός εδώ είναι να δέσει η σάλτσα μας.

Βήμα 8ο: Αφού δέσει η σάλτσα μας την αφήνουμε να κρυώσει και με ένα κουτάλι τη βάζουμε πάνω από τα βύσσινα μέχρι να τα καλύψουμε πλήρως όπως στις σχετικές φωτογραφίες του βήματος αυτού.

Τέλος βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 3 ώρες. Πριν το σερβίρουμε αφαιρούμε το τσέρκι της φόρμας αφού κόψουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι γύρω-γύρω για να μην μας κολλήσει το γλυκό πάνω της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου